علی داوودی، شاعر با بیان اینکه در کشورهای عربی ادبیات نقش برجستهای ایفا میکند و مخاطب شعر در آن کشورها توده مردم هستند، گفت: ادبیات از جهتی تحت تاثیر جامعه و رویدادهای اجتماعی قرار دارد و آن وقایع را بازتاب میدهد و از سوی دیگر خود جامعه نیز تحت تاثیر شعر و ادبیات زمانه قرار میگیرد. بنابراین تعامل میان جامعه و ادبیات یک تعامل دو سویه است که در مقطع کنونی در مورد ادبیات و موج بیداری اسلامی در حال جریان است.
این شاعر که با پایگاه خبری حوزه هنری سخن میگفت: با اشاره به ظهور جریان ادبی و شعری انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در گذشته، در خصوص پیدایش ادبیات بیداری اسلامی گفت: نمیتوانیم بگوییم در حال حاضر جریان ادبیای با عنوان بیداری اسلامی به وجود آمده یا حتی در حال شکلگیری است، اما اگر قرار است چنین ادبیاتی داشته باشیم، لازم است سازمانها یا ارگانهایی دست به کار ساختن تشکلهای ادبی و جریان سازی شوند و با سازماندهی کردن آنها این کار را انجام دهند.
داوودی در ادامه با اشاره به نقش حوزه هنری در این خصوص گفت: ارگانهای جریان ساز (مثل حوزه هنری) باید با گرد هم آوردن چهرههای فعال و متخصص در یک حوزه و سازماندهی و حمایت آنها تحت یک عنوان خاص (مثلا ادبیات بیداری اسلامی) در پا گرفتن یک جریان ادبی ایفای نقش کنند.
او همچنین با بیان اینکه ضعف اساسی ما در ادبیات نبود جریانسازی و سازماندهی است، گفت: اگر جریانسازی انجام نگیرد، شاعران به نحو جسته و گریخته کارهای خود را انجام میدهند، اما به آنها به عنوان سرمایههای فرهنگی کشور توجهی نمیشود و آثارشان نیز مورد استفاده قرار نمیگیرد.
داوودی که یکی از شاعران دعوت شده به شب شعر عصر سوره ویژه بیداری اسلامی است، گفت: در پرداختن به موضوع بیداری اسلامی، با توجه به نسبتی که انسان با حقیقت و تشخیص حق از باطل دارد، میتوانیم با نشانهگذاری بر مصداقهای این جبهه حق و باطل در تحولات منطقه و موج بیداری اسلامی درونمایههای خوبی برای ادبیات فراهم سازیم.
نظر شما